Skriv utFacebookTwitter Choklad- ochvalnötsbollarmedlakrits. Har sötat ytterst lite med honung så dessa är inte jättesöta men har kraftig chokladsmak och en touch av lakrits
Påminner gärna om dessa goda fikon- ochvalnötsbollar som är superenkla att mixa ihop och makalöst smarriga att avluta med till en kopp kaffe eller som en del av ett mellanmål
När det är någon speciell begivenhet, ja eller bara min födelsedag (den enda dagen jag inte vill baka) så brukar vi åka till Chokladfabriken och köpa min favorit tårta, och när vi ändå är där brukar vi köpa med oss lite fantastiska chokladtryfflar och min favort är chokladdoppad lakritskolamed havssalt på
Chokladbollar med en touch av lakrits (LCHF). Jag har en stor förkärlek till choklad ochlakrits. och att kombinera dessa två smaker är en riktigt hit för mina smaklökar
Och den här varianten medlakrits är onekligen förföriskt god. Men eftersom jag ännu inte lyckats komma på något bra julgodis med senap så står sig fudge och chokladtryfflar rätt ohotade på godistoppen
Istället för att fylla kakorna med hallonsylt, som är det klassiska i hallongrottor, använde jag min nykokta rabarber/lakritssyltoch dekorerade kakorna med vit choklad
Ingredienser 120 g ägg 200 g socker 100 g smör 100 g mjölk 180 g vetemjöl 10 g bakpulver 5 g vaniljpulver 40 g kakao 10 g lakritspulver FROSTING 60 g smör 300 g florsocker 100 g färskost 5 björnbär DEKORERA MED Björnbär
Hacka kick i mindre bitar och grovhacka saltlakritschokladen. De bara rörs ihop och klickas ut. Dessa cookies kan du svänga ihop till fredagsmyset nu ikväll på Lakritsdagen
Blanda allt i en blender och servera. Om man har en glassmaskin eller tid att röra om smoothien medan den fryser till, så passar satsen utmörkt som glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.