4 250 - 300 g pasta av valfri sort 400 g strimlad grillad paprika i olja (400 g motsvarar 2 burkar) ca 500 g kycklinglårfiléer 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 msk balsamvinäger (crema di balsamico) 3 msk flagad mandel 70 g ruccolablad 1/2 kruka basilika 125 g ädelost, feta, mozzarella eller chèvre Lägg till i inköpslistan
Krydda med saltet, svartpepparn, chilikryddan ochpaprikapulvret. Smörj en långpanna med smöret. Fördela vitlöks- och persiljesmöret jämnt över kycklingen
Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda olivolja med pressad vitlök. Strö genast över paprikapulveroch salt och rör om lite så att alla kikärtor täcks
Servera den sötsura kycklingen tillsammans med ris och sallad. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. Bryn filéerna hastigt i smör, några åt gången, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.