Tycker att det är trevligt att ha en korg medhembakatknäckebröd på köksbordet som man kan ta en bit av och knapra på ibland (hjälper bra mot gravidillamåendet också) och det här knäckebrödet blir väldigt sprött och det är trevligt med de olika fröna på
Knäckebrödmedfrönoch havregryn. Låt degen stå någon minut och götta till sig. Om du är sugen på att göra eget knäckebröd, eller eget fröknäcke, så har jag ett superenkelt och smarrigt recept
Det råder ju heller förstås ingen lag på att gröten tvunget måste serveras med äppelmos . Varje gång jag tillreder min mandel- och kokosgröt varierar jag vilka frönochnötter jag använder, och ibland tar jag kokosolja istället för smör
Servera din smaskiga frukost med sockerfritt äppelmos, hasselnötterochpumpafrön. Det råder ju heller förstås ingen lag på att gröten tvunget måste serveras med äppelmos
Vad är godare än hembakatknäckebröd, en smarrig ost och lite marmelad till fikat. Lägg ett annat papper ovanpå och tryck ut eller kavla ut degen tunt över plåten
Knäckebrödmedfrönoch flingsalt. Ett gott knäckebröd är ju aldrig fel att ha till frukost. Konstaterade i alla fall att det var alldeles för längesen jag uppdaterade bloggen och passar med det här inlägget på att bidra till månandens sötsak där temat är ”Morgon”
Rör om med trägaffel hela tiden. mandlar, valnötter, cashewnötter, solrosfrön, linfrönochsesamfrön). Häll på sockret och vattnet och vänta tills allt vaten har dunstat bort
Skär med en kniv till rutor. Koka upp vattnet och häll i blandningen rör om till en smet. Häll ut smeten på en plåt lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut tunt på pappret
Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg över i en skål och låt svalna. Rosta nötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg. Foto Malte Danielsson 100 gram valnötter. 100 gram solrosfrön. 100 gram hasselnötter. 100 gram pumpafrön. 100 gram cashewnötter
Tillsätt salt och kör degen ytterligare någon minut. Ta upp degen på mjölat bakbord. Smula jästen i en bunke (använd gärna degblandare) och rör ut den med vatten
Förut brukade jag göra en granola med bovete, hirs, nötterochfrönoch den är verkligen supergod. Här åt jag den som efterrätt tillsammans med kokosyoghurt och torkade jordgubbar
Nyttigt glutenfritt bröd mednötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.