NEW YORK CHEESECAKE MED BLÅBÄR (8 PORT) 300 g digestivekex 150 g osaltat smör 1 dl strösocker 1 dl majsmjöl 2 tsk vaniljsocker 600 g Philadephiaost 2 1/2 dl kesella 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad 1 dl färska blåbär Gör så här. Grädda kakan i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. 300 g digestivekex
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
glutenfri,. Ska du bara göra en efterrätt i jul – gör den här. Knaprig chokladbotten med en ljuvligt krämig cheesecakefyllning med fyllig apelsinssmak, toppat med en chokladswirl som gör kakan lite extra julfin
Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 min. Jag kan själv erkänna att jag var skeptisk när jag läste receptet till den här kakan
Har börjat baka lite smått inför julen. Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
GOD JUL. Jag kokade min kola i ca 45-50 min, koktiden kan variera mellan 15-30 minuter beroende på hur vid kastrull du har. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm (för 80
Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. TJONG. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten
300 gr mörk choklad. 30 gr smör. 300 gr mörk choklad. 1 brk sötad kondenserad. mjölk. 3 bitar After Eight. Smält chokladen i den kondenserade mjölken på spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.