4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Börja med att hälla en burk/tetra med svarta bönor i en sil. Spola av bönorna med lite kallt vatten. Smaksätt bönorna med en skvätt rödvinsvinäger och lite, lite spiskummin
Nu var det väldigt länge sedan jag testade bruna bönor och smaken förändras ju med åren. Smaka av bönorna med ättiksprit eller vinäger, sirap och eventuellt mer salt
Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Bruna bönor, GoGreen Svenskodlade. Bruna bönor med stekt fläsk – smakrik klassiker 1. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Tillsätt de bruna bönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. 4 portioner Ingredienser 2 dl Bruna bönor, GoGreen Svenskodlade 6 dl vatten 4 msk smör 0,5 gul lök 1 dl sirap 2 msk ättika 1 msk ingefära, grovhackad 1 krm chiliflakes salt och peppar 500 g rimmat fläsk, skivat
Stektabönor. Skär purjolöken i smala skivor och skölj av tillsammans med bönorna. Stek bönorna och purjolöken i smör eller olja och krydda med persilja, salt och peppar
Under tiden bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Lägg bönorna i en gryta och tillsätt 8 dl vatten och salt. 2 dl GoGreen Svenskoldade Bruna bönor
8 1 paket torkade bruna bönor (à 500 g) 1 1/2 l vatten 2 tsk salt 3 1/2 msk ljus sirap 2 1/2 msk ättiksprit (12%) ev 1 1/2 msk potatismjöl ca 1 1/2 kg rimmat fläsk i skivor Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.