Dessa vegetariska enchiladas, fyllda med bland annat squash och bönor, blev verkligen supergoda. Just detta blev jag väldigt nöjd med och kommer definitivt att spara det i min receptpärm (jag har dock som vanligt anpassat det efter vår smak)
Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Grönkål är en underskattad grönsak. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Grönkål och kikärtspaj med örter. För att de ska bli tillräckligt näringsrika och mättande brukar jag vara noga med att de både innehåller bra fetter, protein och kolhydrater
Salta, peppar och servera med några droppar citron. 4 nävar grönkål. 14 nävar grönkål 4 msk smör 1 liten skvätt vatten salt och peppar citronDela grönkålen i mindre bitar
1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Blanda ned grädde och krydda med vitpeppar efter smak. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Torrosta pumpafrön och solrosfrön i en het stakpanna med lite salt. Grönkål, morot & purjo. Servera med torrostade pumpafrön och/eller solrosfrön om du tycker att det passar
Röd quinoa med kokosstekt grönkål och grillad kyckling. Imorse fick jag med min syrra på morgonpromenaden, med lovord om att kylan inte kommer kännas om hon klär på sig ordentligt, tydligen är hon inte lika härdad som en annan som måste pallra sig igenom dessa promenader lite titt som tätt
Det var ju detta med färsk grönkål. Servera med rostade sesamfrön. Redan i höstas då Bondens egen Marknad öppnade för säsongen vankades det grönkålsrätter lite varstans i stan
Skär bort stammen från grönkålen och strimla den. Tillsätt grönkålen och mandlarna. Krydda med chili och fräs tills kålen mjuknat, kanske 5 minuter. 400 g Grönkål
8 2 stora grönkålsstånd (à ca 1/2 kg) 5 dl skinkspad eller köttbuljong (fond eller tärning + vatten) 1 msk smör eller margarin 1 dl vispgrädde 1 tsk salt 1/2 tsk socker 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Innan servering så smakar du av grönkålenmed sirap, vitpeppar och ev. salt att smaka av med (skinkbuljongen är salt)Skölj, rensa och skär bort stjälkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.