Skär låren i mindre bitar. Blanda mjöl och cayennepeppar. Vispa upp ägg med vatten. Vänd kycklingen först i mjöl, därefter i ägg och sist krossade cornflakes. Hit kan förberedas. Precis före servering. Värm oljan till 180 grader och fritera kycklingen krispig, lägg i några bitar åt gången. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätta vid servering Parmesanstuvad majs
Skiva jalapeñon tunt. Koka upp grädde och crème fraiche. Lägg i majs och jalapeño. Dra av från värmen och låt svalna något så den tjocknar i konsistensen. Avsluta med att röra ner parmesan och babyspenat och smaka av med salt. Sallad
Dela salladen i mindre bitar. Skiva löken och blanda med salt, vinäger, peppar och olja. Servera den nyfriterade kycklingen med krämig majs och sallad. Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från chilin och salladen för en mer hållbar matlagning, och njut av din rätt. /Köket-redaktionen
Friteradkycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. Jag friterade mina kycklingbitar i fritös (rekommenderas) men det går även bra att värma upp olja i en stor kastrull
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friteradkycklingmed sötsur sås
Torrblanda kryddorna medkycklingen i en bunke. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader. Vänd kycklingen i mjölet rikligt, lägg dom vända bitarna i oljan och låt koka i 25 min. 1 kyckling
Friteradekycklingstavar och kall chilisås som stavarna kunde doppas i. Dem här kyckling stavarna är jätte goda att servera i en krispig sallad med lite grönsaker och sweet chili sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.