Värm försiktigt oljan i en kastrull och fräs vitlök, ananas och morot på svag värme. När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friteradkycklingmed sötsur sås
Nettans snabba Vitlökskyckling och Tagliatelle medKyckling, Spenat & Vitlökssås. Fördelen med denna kyckling är att du faktiskt KAN göra den i förväg och sedan värma på när gästerna kommer
Torrblanda kryddorna medkycklingen i en bunke. ½ tsk vitlökspulver. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader. Vänd kycklingen i mjölet rikligt, lägg dom vända bitarna i oljan och låt koka i 25 min. 1 kyckling
Vitlöksklyfta/vitlökspulver. Friteradekycklingstavar och kall chilisås som stavarna kunde doppas i. Dem här kyckling stavarna är jätte goda att servera i en krispig sallad med lite grönsaker och sweet chili sås
Dela kycklingfiléernalängsmed så det blir två filéer av varje filé och skär dom sedan i strimlor. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.