Friteradpotatis800 g delikatesspotatis 2 l vatten salt neutral olja (till fritering). Friteradpotatis800 g delikatesspotatis 2 l vatten salt neutral olja (till fritering)
I min hemstad Mersin i Turkiet älskar vi friteradpotatis men brukar servera den lite annorlunda, nämligen med granatäppelsirap som finns att köpa i mindre butiker som säljer mycket varor från mellanöstern
På Pocket i Stockholm åt jag en helt fantastisk hel friterad lök med caesardip. Den smutsiga potatisen har jag snott från Stefan Ekengrens eminenta kockblogg på Besöksliv
FriteradpotatisIngredienser. Lägg ner potatisen i den heta oljan med hjälp av en hålslev. Till den syrliga grytan och potatisen passar en yoghurtsås väldigt bra
Jag lärde mig att i princip alla delar av torsken är ätbar, i Norge äter man både torsktungan - friterad - dem försökte jag få av men lyckades inte (fiskhandlarn visade mig sen) och till och med gälarna
Potatismjöl för att reda såsen. Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. Blanda lite potatismjöl i kallt vatten och tillsätt under omrörning i såsen tills du får önskad konsistens
Skruvad potatis. Det har snurrat en del klipp på nätet med skruvad potatis i ugn. Tyckte det såg spännande och gott ut, absolut ett trevligt sätt att servera ugns potatis på
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Krispigt rostad potatis med massa rosmarin, vitlök, flingsalt och masserad med olivolja. Så rostad potatis, sallad, lammstek i god marinad på soja, olivolja och valfria kryddor och örter såsom chili, paprikapulver, spiskummin, salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.