Frittata är en härlig italienskomelett som man gör i ugnen och som kan varieras på tusen olika vis. Servera frittatanmed salladen och en klick naturell yoghurt
Jag äter ofta ugnsomelett numera, eller lchf-paj som jag också kallar det när jag struntar i pajdegen och bara har den goda äggstanningen som jag smaksätter på olika sätt
Gör små rosor av skinkan och garnera med dem. Stick i frittatan så att smeten rinner ner. Häll över äggsmeten och stek frittatan på medelvärme8–10 minuter tills äggstanningen har stelnat. Ställ stekpannan mitt i ugnen och stek frittatan klar ca 10 minuter
Här är en fullmatad omelett till lunch eller kall i bitar som plockmat. Vi gjorde den på färska gröna bönor eftersom det är säsong, men frysta går lika bra
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Själva omeletten är en mjuk fluffig äggröra och fyllningen är så smakrik att du knappt kommer fatta att den i stort sätt enbart innehåller lök, paprika och skinka
Omeletten tillagade jag i ugnen och jag fyllde den med champinjoner, skinka och paprika. Idag satte vi väckarklockan för att inte sova för länge och sen laddade vi upp med en god frukostomelett
De envisas med att importera den från USA. Paprikans skal ska bli svart. Antingen över öppen gaslåga om du har en gasspis eller genom att dela dem på längden, kärna ur dem och lägga dem med skinnsidan uppåt i en form under grillelementet i ugnen
Satt igår och bläddrade i en pastabok och fastnade för detta receptet, lite omarbetat blev det i slutänden med så gott och enkelt att göra, perfekt om man har överbliven kokt pasta som man inte vet vad man ska göra med
En matig frittata, kan det vara något att fresta med. Tja, det fick helt enkelt bli frittata. En jättegod sådan med smak av Italien som maken och jag åt häromdagen till middag/kvällsmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.