Rökt småfisk Füme hamsi, eller rökta sardiner är en av favoriterna bland Turkisk Meze. Hamsi, sardiner från Svarta Havet, är inte bara goda knaperstekta
Lägg sardiner på en ugnsplatta. Gör marinaden genom att blanda olivolja med alla andra ingredienser. Häll sedan marinaden över fiskarna och vänd så att de täcks
Kan dock erkänna att det inte är alla veckor vi äter fisk här hemma, men för det mesta äter vi i alla fall fisk en gång i veckan, sen ska man inte glömma att även sardinen/makrillen på smörgåsen, eller sillbiten/ansjovisen till ägget också innehåller omega 3
När jag tänker spansk mat så är inte potatis det första som kommer i min hjärna. Därför blev jag lite överraskad att en av de mest typiska maträtterna på Teneriffa var vanlig potatis kokad med skal i en massa salt (typ havsvatten) så att de torkar ihop lite och blir extra goda och smakrika
Det finns ju färdiga "vanliga" s k Omegabröd att köpa, så jag ville ju inte vara sämre, utan snodde ihop en glutenfri variant, fullproppad med nyttiga och välgörande fettsyror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.