1. Häll äggvitor och saften i en skål. 2. Häll socker och baren i en kastrull, rör ihopa det lite snabbt. Placera kastrullen över värmen och låt den stå där tills sockerlagen blir 120 grader
Förra året la jag upp ett recept på frostiga saffranskakor. Så jag ger dig, Frostiga saffranskakor 2. Supergoda men något söta i mitt tycke, särskilt om en tar lite glögg till
Den här frostiga saffranskakan till exempel. Klassiska julkakor i all ära, men ibland är det kul att kunna bjuda på något annorlunda som ändå går i julens tecken
Är väldigt svag för allt som innehåller citron, och sedan blåbär det mest svenska vi kan äta faktiskt eftersom blåbärsriset är den växt som det finns mest av på Sveriges yta, hela 17% av svensk yta består av blåbärsris, så det måste finnas en hel del blåbär också
Nu är det dax igen min vän, vi höjer stämningen och sjung, nu är det snaaart jul igen. Ja det stämmer faktiskt, tro det eller ej men nu är det faktiskt dags för julbord och visst är det de första som är godast
Det var riktigt mysigt, levande ljus och julfint, blandat med folk i olika åldrar, alla åt och njöt och det var sån där avslappnad stämning - för en stund kändes det nästan som att vi satt på ett mysigt café i Danmark
Jag tror att stämningen på vår middag var lite bättre än den i Henriks berättelse. När vi lagade rådjur förra helgen berättade Henrik en rolig anekdot om rådjuret han stod och bräserade i sin stora gjutgärnsgryta
Tiden går ju så himla fort så vips kommer hösten vara över och vintern på ingång… Jag måste faktiskt erkänna att jag längtar till jul… Musiken, stämningen, maten, stöket och baket
Jag tycker om att hänga upp min matlagning på något som händer omkring, det brukar bidra till rätt stämning och jag får för mig att det även smakar lite bättre då
) Det serverades galet god mat hos Kelly, inget fancy pancy utan rejäl mat i rikliga portioner, och vi gick dit nästan lika mycket den härliga stämningen som för den goda maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.