Jag har bakat detta bröd i vår gasolgrill, under sommaren, med lite passning så fungerade även det. Har även strött över lite pumpakärnor ochsolrosfrön över innan gräddning
Pensla bröden med lite vatten precis innan du sätter in dem i ugnen, strö över solrosfrön. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumna vattnet
Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. På helgen serverar jag gärna familjen en mysig frukost och något som jag gärna äter på helgen är gott, nybakat bröd
Tillsätt salt, frukter, sirap och mjöl. Värm mjölk och vatten till 37 grader. Dela degen i 4 delar, dela dessa delar i 4 delar och rulla dom i handen till fina bullar. Lägg på plåt och låt jäsa 30- 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och sätt in mitt i ugn på 225 grader 10-15 minuter, kolla att dom fått fin färg
Blanda dem med vatten, jäst, salt, mandel och riven ost. Ingredienserna må låta medvetet sammansatta, men de var i ärlighetens namn enbart ett resultat av vad som fanns i skafferiet
Pensla med ägg. Smält smöret och blanda det i linsblandningen. Lös upp jästen i lite mjölk och tillsätt. Tillsätt anis, fänkål och pomerans (kan bytas mot brödkryddor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.