100 g
Milda Mat & Bakmargarin i folie (eller 1 dl Milda flytande margarin)
Beskrivning
Steg 1: Koka upp vatten i en kastrull. Blanda ihop fil, vetekli, rågkross, vetekross, solroskärnor, linfrö och salt. Häll på det kokheta vattnet och rör om. Ställ bunken åt sidan att svalna.
Skär aprikoser och fikon i bitar. Lägg all torkad frukt i en skål, häll på vatten så att det täcker och låt frukten ligga i blöt medans krossblandningen svalnar.
Hacka hasselnötterna grovt. Häll av vattnet från frukten och blanda frukten med nötterna och det skållade avsvalnade krosset.
Rör ner sirap och margarin. Blanda ihop torrjäst med mjölsorterna.
Koka upp vatten och häll det över degen, rör om. Tillsätt mjölblandningen och arbeta degen ordentligt. Täck över bunken med plastfolie och låt den jäsa ca 30 minuter eller till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 225°C. Smörj tre stycken 1½ liters avlånga bakformar. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den lätt. Dela degen i tre bitar.
Forma degen till limpor (med lätt mjölade händer) och lägg dem i formarna. Täck över med bakduk och låt bröden jäsa i 30 minuter.
Tillsätt fibrex, salt, nötter, solrosfrön, russin och frukt. Värm vätskan från frukten + vatten och honung till 37º och lös upp jästen. Smörj en form, häll upp degen i formen och låt jäsa i 30 minuter
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö ochnötbrödet lchf går till och med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Folk frågar mig ofta hur det är möjligt att bo i Italien och inte äta pizza och pasta, men för mig är det inget problem, för jag har aldrig varit en stor konsument av varken pizza eller pasta ändå (och när det kommer till framförallt pasta, så finns det många goda alternativ)
Skiva frukten och lägg i lager i en ugnsfast form. Servera med glass och sen är det bara att njuta. In i ugnen på ca 150-175 grader i ca 10 min, eller tills chokladen smält och frukten blivit varm
Frukt ochnötbröd,. Ta brödet ur formen och låt svalna på galler eller i en handduk. Frukt och nötböd. Detta är ett otroligt lätt recept som passar alldeles utmärkt till en kopp te i höstrusket
Du kan få din frukt och dina grönsaker att hålla längre. Men det finns en del knep att ta till för att bevara fräschören hos dina grönsaker och frukter längre
Att ha frukt i mat piggar upp och ger en fräsch touch. Och avokado är ju faktiskt en frukt. Igår kväll lagade jag en thaikycklinggryta till middag och salladen som jag gjorde till den toppade jag med apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.