Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, kärna ur och skär persikor och plommon i klyftor. Halvera druvorna. Koka ihop frukten med syltsocker och likör till en kompott
Ostkorn. Häll vetemjölet i kastrullen och blanda i mjölken lite i taget så att det inte klumpar sig. Sätt kastrullen på plattan (högsta värme) och värm till 38 grader under omrörning
Enkel variant på en klassiker, gör pannacottan som vanligt men byt ut en fjärdedel av grädden mot kokosmjölk och toppa med en fruktkompott på lite blandat gott
Nu har jag kommit hem efter min Vipassana och varit hemma ett tag. Har inte orkat skriva, på något sätt så har prioriteringarna blivit annorlunda och det har varit svårt att skriva ner alla upplevelser och att minnas tillbaka men jag har försökt minnas dag för dag eftersom vi ju inte fick anteckna under de 10 dagarna
. Sufflé brukar jag kalla för kungen bland efterrätter, inte helt utan anledning…. Här har jag utgått från ett trevligt recept som publicerades i DN för några år sedan
Ett nytt juligt efterrättstips från ICAs buffétidning. Den skulle egentligen serverats tillsammans med en fruktkompott vilket jag hoppade över eftersom jag inte hade någon passade frukt hemma
- Mamma, deras plommonträd är magiskt. Ja, det måste vara ett magiskt träd…. Så sade Egon när han fick se alla plommon som grannen plockat ner från sitt plommonträd igår
21 december 2014. Du har precis öppnat upp vår matiga julkalenders tjugoförsta lucka. Dagen till ära bjuder vi er på något så enkelt och juligt som en fruktsoppa, eller mer något av en fruktkompott, gjord på torkad frukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.