Kram Fruktpajmed dubbel deg. Vi hade ett smaktest av Ekströms båda vaniljsåser och den med grädde fick alla rösterna här hemma men skillnaden i smak var, i ärlighetens namn, inte så stor
Receptet har jag tagit av Leila Lindholm-men har bytt ut mjölet till Schärs Mix C, det gör jag väldigt sällan med ett bra resultat, men den här gången hade jag tur och det gick galant
Låt den svalna och smaksätt med rivet citronskal och pressad citronsaft. Tryck ut degen i en pajform med låg kant (ca 25 cm i diameter), gärna med löstagbar botten
Låt fruktpajerna svalna på galler. Nagga med en gaffel och förbaka i 225° i 3-5 minuter. Fördela fyllningen i formarna och grädda de små fruktpajerna på nedersta falsen i ca 20 minuter
Garnera med frukten. Lägg mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en matberedare. Skär mjölkfritt margarin i mindre bitar och lägg ned dem i mjölblandningen
Tillslut föll valet på en portionspajformar i en fin grön nyans som passar bra till fruktpajer. Inspiration till receptet fick jag hos Kardemumma gumman, men med min vana trogen ändrade jag lite på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.