Häll i en skvätt fläderblomssaft, fyll på med champagne och avsluta med en kula glass. vanilj- och jordgubbsglass (gärna Carte d´Or Crema de Mascarpone)
För att göra det ännu festligare serverade vi den med en liten fruktsalladmed Baileysgrädde också. Jag brukar använda cocotteformar, men den här gången tog jag mindre glasformar istället eftersom det är en fem-rättersmeny och att jag dessutom serverade en fruktsallad till också
Sikta över florsocker och servera med Carte d’Or Crema di Mascarpone. Smörj portionsformar eller en stor form med margarin och lägg i de marinerade bären i formen/formarna
En klassiker är Jordgubbar marinerade i lime och råsocker serverade med Crema al mascarpone. ett mousserande vin, medan den sistnämnda kan vara allt emellan vivace dv
Servera med Carte d’Or Crema di Mascarpone och ringla lite olivolja på toppen av glassen. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet med en kniv
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Koka upp grädden och mjölken med hälften av sockret. Blanda resterande socker med äggulorna. Fyll en form/plåt med vatten och ställ ner formarna (vattnet ska nå upp till mitten på formen)
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Len, krämig med ett knäckigt täcke av caramell. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Bränn av med en gasbrännare eller försiktigt under grillvärme på ugnen
Slå på kryddlagen och låt fruktsalladen marinera i ett par timmar före servering. Koka upp vatten och socker med vanilj, kanel och stjärnanis i en kastrull
Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.