Couscousmed räkor ochyoghurtsås är ett intressant och fantastiskt gott recept där du blandar nykokt couscous, stekta grönsaker, finhackad dill och skalade räkor i en stor skål
Själv hade jag i ärlighetens namn också behövt göra ett besök hos farbror tandläkaren, men med min tandläkarskräck så är det inte så lätt att "bara" ringa och boka tid
Jag brukar servera den här couscousenmed myntasås, röd sås, baba ganoush, hummus och ett orientaliskt tunnbröd (som vi brukar köpa på Maxi eller Willy´s)
Efter att jag hade gjort den här salladen till min helstekta blomkål igår, hade jag quinoa och linser i kylen, och genom att blanda dem med lite extra ingredienser fick jag till några vegetariska biffar
Fullkorns couscous (mängd efter anvisning på förpackningen), några skivor halloumi, blandspenat, jordgubbar (har inga exakta mått så ni får helt enkelt ta efter hur hungriga ni är) // Sjud couscousen efter anvisning på förpackningen, för att få lite mer smak kan du sjuda den i grönsaks- eller hönsbuljong
skär upp morötter, potatis och lägg på en plåt, strö på pommesfrittskrydda, peppar och örtsalt. marinera kycklingen i resterande kryddor och kyckling buljong ca 30-40 min 175grader. börja med såsen, ta en kastrull, häll i 3 dl grädde, 2 dl mjölk, grönsaksbuljong, 1 msk sweet chili, peppar, en halv påse gräddsås
Filén fylls med röran och jag passade även på att göra ugnsrostade grönsaker samtidigt. Här kommer ännu ett gott fläskfiléreceptoch det går utmärkt att byta ut mot kycklingfile
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.