Vinter är frusen vithet med inslag av juligt rött och grönt. Dessutom alldeles för mörka dagar, Bambiövningar på hal is - trots rejäla dubbar - influensa och rödfrusen nästipp
Årets variant - som jag tjuvstartade med i helgen för att testbaka - är en maräng- och kokosrulle med fyllning av syrlig citronkräm och vaniljsmakande jordgubbar
Frusen maräng- och rabarbertårta. Dekorera med färska jordgubbar. Det är lite otäckt att möta på dem faktiskt och med anledning av en händelse strax innan mors dag för några år sedan, måste jag bara berätta om ett möte jag hade med ett vildsvin
Tidigare idag skulle vi få gäster hit till vårt berg och bestämde att det skulle passa bra med de röda bären, de skulle få spela huvudrollsinnehavare i en somrig bakelse
Krämig jordnötsfyllning med krispigt mörkt chokladtäcke. Det var inte egentligen meningen att det skulle bli en frusen kaka, men när jag fryste den för att kunna skära fina skivor upptäckte jag att den var väldigt god sådär lite halvfrusen
Jag gjorde en botten av chokladfyllda digestivekex och ställde Dumlekolor som ett staket runt formen och fyllde sedan på med cheesecakesmet smaksatt med Dumle
Dekorera med valfri mängd färska jordgubbar. Krossa digestivekexen och blanda dem med smöret. Mixa jordgubbar, strösocker och det yttersta limeskalet och saften
Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.