Frusen maräng- och rabarbertårta. Den här frusna marängtårtan med rabarber gjorde jag till Mors Dag för några år sedan och den är såå god så jag har gjort den i år igen
This easy cake looks and tastes beautiful. It can be kept in the freezer for a couple of days, which makes it a no-hassle dessert for when having guests over
Mammas marängtårta i långpanna ca 10-12 bitar. Idag är ingen vanlig dag för det är Lars födelsedag. ) Så dagen till ära har vi ju såklart firat med tårta, för vad är en födelsedag utan tårta
Det var inte egentligen meningen att det skulle bli en frusen kaka, men när jag fryste den för att kunna skära fina skivor upptäckte jag att den var väldigt god sådär lite halvfrusen
Sätt ugnen på 150 grader, lägg ett smort bakplåtspapper i en vanlig långpanna. Börja med botten. rör smör och socker poröst, blanda ner en äggula i taget och tillsätt sedan mjöl , mjölk och bakpulver
Här kommer då sista rätten i farsdagsmenyn, en otroligt god marängtårta. Verkligen underbart god tårta som bara smälter i munnen men är riktigt krispig på samma gång, precis som en marängtårta ska vara
Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar
Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller med lemoncurd
En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. Tårtan passar utmärkt att göra när man har något kul att fira och vill bjuda på en mäktig och rik tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.