10,5 dl
farinsocker 1 dl vispgrädde 2 msk ljus sirap 50 g mörk choklad 25 g smörKoka upp farinsocker, vispgrädde och sirap – låt såsen sjuda under omrörning på medelvärme i ca 3 minuter. Grovhacka chokladen. Ta bort såsen från plattan och rör direkt ner smör och choklad. Rör om tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna. Häll upp i en lufttät burk och servera direkt med en god glass eller förvara mörkt och svalt.
Av allt som finns i världen, så är det här något av det godaste jag vet. Vart jag än är och ska beställa en dessert, köpa en cupcake, välja en glass eller hugga in på en pralin, om det står Salted Caramel, då är jag såld
Veckan har börjat precis som den förra slutade. Sol och hetta. Här kommer ett snabbt och superenkelt recept på kolaglass jag hittat på Sweet and simple
Hade en burk med karamelliserad mjölk hemma, dvs färdigkokt kondenserad mjölk, ja kolasås, helt underbart tokgott och givetvis var jag bara tvungen att göra glass på den, supermumsigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.