1½ dl
collorit soja (ger endast färg, kan uteslutas)
12 dl
rågkross
12½ dl
solrosfrön
11½ dl
linfrö
17 dl
grovt rågmjöl
1 ca
8 dl vetemjöl
16 dl
ljummet vatten 50 g jäst 3 tsk salt 1½ dl sirap (kan minskas) ½ dl collorit soja (ger endast färg, kan uteslutas) 2 dl rågkross 2½ dl solrosfrön 1½ dl linfrö 7 dl grovt rågmjöl ca 8 dl vetemjölBlanda allt. Klicka ut degen i smorda formar med en oljad degspade. Nagga bröden i tre rader med en grov gaffel doppad i olja. Låt jäsa 2-3 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden långt ner i ugnen ca 50 minuter
Jag bakade ett glutenfritt formbröd häromdagen. 2 ½ dl mjölk. 2 msk honung. 2) Värm mjölken till 37 grader och häll det sedan över jästen och rör om tills det löses upp. 5) Pudra över lite mjölmix över brödet innan du gräddar det på 200 grader i 25 minuter. 2 ½ dl mjölk. 2 msk honung. 5) Pudra över lite mjölmix över brödet innan du gräddar det på 200 grader i 25 minuter
25 g jäst. 2 msk ljus sirap. Låt den stå i rumstemperatur i cirka 20 min. Sätt ugnen på 250 grader. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. 25 g jäst. 2 msk ljus sirap
100 g torkade aprikoser - helst osvavlade5 dl vatten50 g färsk jäst½ dl avocadoolja, rapsolja eller sötmandelolja2 msk flytande honung2 msk nyponmjöl2 msk linfrön½ dl solroskärnor½ dl pumpafrön½ dl skalade hampafrön400 g, d v s ca 6 dl Jyttemjöl original - blå påse2 tsk fiberhusk2 tsk saltLägg aprikoserna i blöt några timmar, eller helst över natten. 2 msk flytande honung. 2 msk nyponmjöl. 2 msk linfrön. 2 tsk fiberhusk. 2 tsk salt
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Nyrostat bröd är gott men jag tycker det mest är luft i det formbröd man köper på affären. -)2 bröd75 g jäst7,5 dl ljummet vatten3 tsk honung3 tsk ljus sirap1,5 dl olivolja2 msk flingsalt3 dl durumvetemjöl10-15 dl vetemjöl specialsmör och vallmofrönflingsaltGör så här. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda genast i mitten av ugnen i 25-30 minuter och låt bröden svalna på ett brödgaller. 2 bröd
200 grader i ca 30 minuter. Degen blir kladdig, så klicka i den i brödformar (degen räcker till ca 2formbröd). Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.