Smält smöret och blanda det med mjölken (eller vattnet och mjölkpulvret). Ett tips för att få högre limpor är att först platta ut degbitarna till rektanglar och sedan rulla ihop dem och lägga dem med skarven nedåt i formen eller på plåten
16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Antingen som en kolhydratskälla, typ kött med en fräsch sallad och bröd eller som gott tillbehör. Det vanliga är att vi köper färdiga vitlöksbaguetter (typ Hattings ni vet) eller så köper vi en färdig vanlig baguette, skär skåror i brödet och fyller med hemgjort vitlökssmör
Låt det jäsa i en timma, ta sedan upp degen och dela i fyra delar, kavla ut runda kakor ca 20 cm i diametern, lägg på bakplåtspapper och nagga med en gaffel
Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrön. Gör läckra toast med hembakat bröd. Hembakat rostbröd2 stGör läckra toast med hembakat bröd. Forma degbitarna till två släta limpor och lägg dem i två limpformar med bakplåtspapper, ca 1 ½ liter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.