Blanda mjöl med salt och eventuell vanilj. Upprepa med resten av smeten. Det här receptet bygger på 112-principen, men eftersom fullkornsmjöl inte innehåller riktigt lika mycket gluten som vitt mjöl har jag adderat ett extra ägg för att fullkornspannkakorna ska hålla ihop bra. Fullkornspannkakor (12-15 st)
Supergoda, nyttiga, näringsrika, naturligt glutenfria ljusa fullkornspannkakor till sommarfrukost. Det här receptet har jag valt att göra med havremjöl och fullkornsrismjöl
Typ som igår, då vi åt en fullkornspannkaka med fräscha grönsaker och västerbottensost. Smörj kanterna på en långpanna med smör och sätt ett bakplåtspapper i bottnen
Gör sedan din marshmallow fluff på exakt samma vis som min original marshmallow fluff,men istället för vit sirap så häller du i din kalla bärsirapmed äggvitorna
Fredrik och Thorbjörn står alltså för kostnaderna för själva produkterna medan jag bekostar portot. Jag pytsar i det i mina glutenfria, grova formbröd, har det i mjuka kakor och glasyrer, kokar kräm och soppa, gör bärsirap, blandar någon matsked i morgongröten eller frukostsmoothien, och blandar gärna i något bärpulver när jag gör Davosgröt
Blanda med det smälta smöret. Lägg på bären och ringla bärsirapen ovanpå. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa grädde, kesella och créme fraiche med 1 dl råsocker, limeskal och limesaft till en jämn smet. Blanda gelatinpulvret med vatten i en kopp och låt stå ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.