Brödpasta med pinjenötter (veckans vego)Tisdag. Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Tycker det är svårare att hitta på goda och varierande recept med fisk än vad det är med kött. Mosa ihop med hjälp av potatismosare tillsammans med smör, salt och peppar samt ett rumsvarmt ägg
I tisdags friterade jag asiatiska fishcakes som får stå för den sida av mig som tycker om mat där olika smaker och kryddor blandas (såsom är vanlig förekommande med asiatisk mat), och i fredags blev det kokt torsk med tillbehör som får stå för den del av mig älskar det rena, svenska där varje smak och råvara får tala för sig själv
Nu har vi varit en vecka i Alanya, vår vintervistelseort på Turkiets Medelhavskust. Förvara kycklingbuljongen kylen, den håller upp till en veckaoch kan användas till värmande dryck, såser, grytor och soppor
hackad koriander i en stor panna påmedelvärme tills de mjuknat och fått fin färg. Och till sist lite hallon och mango gratinerad med vit choklad, plus en sötad yoghurt med citron
Tillsätt lök, vitlök och kryddor, och fräs påmedelvärme till löken börjar mjukna. Pasta med hemlagad tomatsås är inte för inte en av familjens favoriträtter, och den kommer alltid vara vanligt förekommande
Koreansk wok med tofuOnsdag. Jag tycker verkligen inte om att slänga någon form av mat så några rödbetor, en citron och en skvätt gräddfil, som sjöng på sista versen, blev till en frisk och god hummus
Någon som är sugen påindiskt. Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
Köttet stekte jag sedan om alla sidor så att köttsaften stannar inne för att sedan ugnsbaka köttet illsammans med stora körsbärstomater, sparrislängder, squashtärningar, delade lökhalvor från knippe
Använde både fläsksida, filet och karré, fileten blev en pastramivariant stekt i kryddblandning på bla svart chili och senapsfrö, karrén gjorde jag till en rulle porcetta style med trattkantarell och myskmadra och fläsksidan fick gå länge i ugn och glacerades i min klassiska glace
)Sen fortsätter du med Kimchin, så kan den stå och dra till sig ett tag innan maten är färdig. Min gastroläkare tyckte (efter mina senaste prover i februari) att jag skulle sluta med järnet
Det fick bli relativt enkel förrätt och efterrätt eftersom det inte finns hur mycket tid som helst med Freja rännandes kring benen att stå i köket (även om vi ju då hade "barnvakt"), men vi satsade istället på en extragod huvudrätt med gorgonzola i både tournedos och gräddsåsen
Med en man på resande fot den här veckanoch försöka få vardagen gå ihop med diverse pusslande med jobb, och barnens förskola, så är man innerligt tacksam att man har mor-och farföräldrar inom hyfsat bekvämt avstånd
Vi håller fortfarande påmed att laga sådant vi inte brukar äta och idag åt vi denna soppa jättegod och smidig att tillaga (smidig för att Micke fixade den
n med en bulle och kopp kaffe, en stund på spikmattan och sedan middag och mys med sambon framför svt-play och "Game of thrones" samt "Så ska det låta" med Galenskaparna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.