Därför blev det den här goda hummersoppan till middag i lördags. Hummersoppa med pilgrimsmusslor, 4 portioner. Hummersoppa med pilgrimsmusslor, 4 portioner
Gör så här. Hetta upp en kastrull med smör och fräs löken några minuter utan att den tar färg. Häll i fond och vin, låt det koka ned tills hälften av vätskan återstår
Gör degen (som en vanlig bulldeg), låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut till en rektangel formad platta, bred på margarinet, vik plattan dubbel, kavla lite grann
Ta ur hummerköttet och grovhacka. Lägg åt sidan. Finhacka löken och stek mjuk i smör. Slå i grädden och fonden (ja man kan koka egen men jag hinner sällan det efter jobbet) och låt koka
I affären på hörnet hittade vi färdig bulldeg på rulle. Har aldrig provat tidigare, men för en femma (extraextrapris, som dottern uttryckte det) fanns liksom ingen ursäkt att inte prova
En riktigt god och len soppa som bara är ett måste om du har ätit hummer. Spara skalen när du äter hummer, lägg dom i en plastburk i kylen och gör fonden nästa dag
Hacka och kärna ur tomat och mango fint. Hacka även krabbsticks, chili och vitlök fint. Skala räkorna och blanda allting i en bunke, pressa limen över alltihop och rör om
Av två stycken kokta hummrar får man både en soppa och en underbar gratäng för 4 personer. Passar perfekt till Nyår eller Trettondagsfesten och går att förbereda innan så det bara att värma soppa och gratinera gratängen när det är dags att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.