Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
krås ur ankan, skölj den och torka den med papper. Fyll ankan med äpplen. Lägg ankan i en ugnsform. Lite tärnade lök samt rotfrukter morot och rotselleri blir också god sås sen om det får steka med ankan i ugnsformen
Henrik av Navarra var kung i Frankrike någon gång på 1500-talet. Han lär ha sagt att varje familj borde ha råd att äta en höna till söndagsmiddag – jag tror att det skulle förhindra uppror hos bönderna om de fick äta kött åtminstone en dag i veckan
Helstektanka är en riktig festmåltid. Gnid ankan med citron både invändigt och utvändigt. Fyll ankan med äpplebitarna och eventuellt också hals och lever om du fått med dem
Fyllde därefter en fläskfilé med korvfyllningen och helstekte den. Jag köpte färsk korv och tog ur innehållet och stekte den tillsammans med vitlök, schalottenlök och rosmarin
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Sätt den fyllda filén i en ugnsform. Helstekt fläskytterfilé fylld med mozarella, soltorkade tomater och bacon1 fläskfilé eller fläskytterfilé1 boll mozarella1 paket bacon3-4 soltorkade tomaterbasilikasaltpepparStek bacon i småbitar
Här är recept på Helstekt fläskfilé fylld med salami, parmesan, basilika och italienska kryddor. Idag vill jag bjuda er på en smarrig fylld fläskfilé som vi åt till varmrätt på Påskafton
Antal. 6 personerTid i ugn. 1 tim och 10 minUgns temperatur. 175°C, varmluftIngredienser. 2 st hela kycklingar2 st äpplen, kärna ur och dela ned i bitar2 st päron, kärna ur och dela ned i bitar2 ½ cm ingefära, finhackad3 ½ msk citronsaft1- 1 ½ dl olivolja1 ½ dl russin1 gul lök, skalad och grovhackad i relativt stora bitarsalt & peppar, efter smak1 ½ vitlök, skalad och pressad2 msk flytande honungPensling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.