Fylld fläskfilé. Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Vi åt detta som förrätt påpåskafton. Placera varje rulle på en lite bädd av blandad sallad. Laxrullar till förrätt (4 personer) 8-12 skivor rökt lax (beroende på storleken) 1 dl Philadelphia cream cheese 2 msk finriven pepparrot 1 dl räkor, skalade och hackade 2 msk gräslök, finhackad 1 salladslök, finhackad 1 msk citronsaft flingsalt och svartpeppar blandad sallad, dillkvistar och citronklyftor till serveringen Blanda cream cheese ,ed pepparrot, gräslök, salladslök, hackade räkor och citronsaft, Smaka av med salt och peppar. Lägg 2-3 laxskivor omlott på varandra
Då tändes grillen och på den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng. Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen
Ricotta- och Gorgonzolafylld portabellosvamp. Sätt på ugnen 200 grader. Inför helgens valborgsfirande tänkte vi presentera ett antal rätter som passar utmärkt i en somrig buffé
Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Krydda filén och lägg på röran. Lägg på ett ugnssäkert fat eller form i ugnen på 200 grader. 1 fläskfilé på 600 g
Skär de andra bröden på samma sätt. Ta bort formen och bred kvarg på kanten av tårtan. Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucolasallad, körsbärstomater, oliver och parmaskinka
Tyvärr lyser solen med sin frånvaro här i Karlstad ändå kanske bättre på andra ställen. Jag gjorde en dressing på 1/2 dl rödvinsvinäger, 1 msk olivolja, salt o peppar. Recept Italienska köttbullar i tomatsås500 gr nötfärs (jag köper från kils slakteri som är så mycket godare) lite dyrare men så värt varenda krona1 riven gul lök2 pressade vitlöksklyftor1 dl riven parmesan ost1 dl mjölk1/2 ströbröd (jag hoppade över eftersom vi inte hade något glutenfritt ströbröd hemma)Färsk PersiljaI burk Dolmio Tomatsås till PastaSmaka av med salt o pepparJag blandade ihop alla ingredienser i en skål o rullade ganska stora köttbullar. Jag stekte dom i lite smör så de fick en fin yta sen hällde jag på tomatsåsen o ca 2 dl vatten
Som påläggpå pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra. Lägg på champinjonerna hela, chorizon och sprid ut vitlöken, häll på de krossade tomaterna och vinet
Ni får läsa om dessa senare i veckan men först tänkte jag skriva om dagens middag som också det är grillat såklart, fullproppad kyckling grillad på grillplanka i en grill fylld av rödspånsrök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.