Fylld rådjurstek på italienska
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ kilo rådjurskår med ben eller 1½ kilo urbenad
  •  
  • Fyllning
  • ½ burk oliver med anjovis (á 350 g)
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • ! dl hackad basilika
  • ½ dl persilja
  • 2 msk hackad timjan
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  •  
  • Sås
  • 2 gula lökar
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 morötter (300 g)
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl tort vitt vin
  • 2 dl spad från oliverna eller vatten
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk strösocker
  •  
  • Garnering
  • rivet skal av 1 citron och 1 apelsin
  • ½ burk oliver med anjovis (á 350 g)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.