Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fylldaugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Sätt ugnen på 220 grader (har du mer tid att tillgå, sätt den på 200 istället). Putsa fläskfilén och gör ett snitt längs med hela filén, inte helt igenom men så att du kan öppna upp fläskfilén som en "rulle"
Precis som nu fyllde man även då djur med blandningar av grönsaker, ägg, örter, nötter, vete men också av innanmätet som legat där, t ex lever men också hjärna
* * * Ugnsbakad sötpotatis fylld med grönkål och bönor. Trots att det finns tusen och åter tusen matbloggar är det inte helt lätt att hitta nya som tilltalar en
Rulla prosciutton runt de fyllda filéerna, bryn dem och lägg dem i en ungsfast form. En given succé på middagsbordet 4 port600 g kycklingfilé6 soltorkade tomater½ kruka basilikasalt och peppar4 stora skivor prosciuttoUgnsbakade rotsaker
Nu är det bara att lägga upp de nygrillade lammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.