Det här är lätt att göra men det tar en stund innan maten står på bordet. Då var det bara att ta det lugnt en stund, städa undan i köket och vänta in när det blev dags att sätta på pastan
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Vi åt detta som förrätt påpåskafton. Placera varje rulle på en lite bädd av blandad sallad. Laxrullar till förrätt (4 personer) 8-12 skivor rökt lax (beroende på storleken) 1 dl Philadelphia cream cheese 2 msk finriven pepparrot 1 dl räkor, skalade och hackade 2 msk gräslök, finhackad 1 salladslök, finhackad 1 msk citronsaft flingsalt och svartpeppar blandad sallad, dillkvistar och citronklyftor till serveringen Blanda cream cheese ,ed pepparrot, gräslök, salladslök, hackade räkor och citronsaft, Smaka av med salt och peppar. Lägg 2-3 laxskivor omlott på varandra
Blanda samman allt och låt sjuda under lock på svag värme i ca 5-10 minuter. 1. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och fräs dem några minuter i en stor gryta
Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen. Då tändes grillen och på den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng
Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Krydda filén och lägg på röran. Lägg på ett ugnssäkert fat eller form i ugnen på 200 grader. 1 fläskfilé på 600 g
Ta ut formen och lägg på laxen, salta och peppra. Sätt in i ugnen på 225 º ca 20 minuter. Klicka några smörklickar på laxen och ställ in i ugnen yttertligare ca 15 minuter
Tina spenaten, salta och peppra den och häll på lite matfett och rör om. Lägg spenat i botten på en ugnsfast form och lägg på purjo, ägghack och de hackade tomaterna
Innan dess hade jag nästan aldrig varit in på en blogg och hade minimala datakunskaper. Både den här vägen, på min Facebooksida, Instagram och inte minst via mina kokböcker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.