Lunchrätten han valde att laga och servera vid detta tillfälle var en mustig klarröd tomatsoppa. En fantastiskt god och färgstark soppa med kraftig smak av rostadpaprika
Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Byt till exempel ut det rökta paprikapulvret mot vitlökspulver, italiensk salladskrydda, chilipulver eller garam masala
Känner man sig kall och frusen så smakar det gott med en värmande soppa. Just nu finns det fortfarande svenska tomater att köpa till bra pris så varför inte koka en tomatsoppa till middag
Klipp ner salvian, smaka av med salt och peppar och häll upp den heta soppan i en termos. Smula sönder fetaosten i grova bitar och strö ut i en ugnsform
Smaka av med lite salt och peppar. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Mixa soppan slät med en stavmixer och servera med pesto och ett gott surdegsbröd
1 kg kvisttomat (romantica el mindre plommontomater) 0,5 vitlök 1-2 rödlökar 2 msk olivolja 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1-2 dl vispgrädde salt peppar
Paprikorna ger verkligen en pikant piff på soppan utan att för den delen förvandla tomatsoppan till en paprikasoppa, så även om du inte är någon fantast av paprika så kan du nog våga dej på att testa den
Jag ville först testa med bara paprika och fänkål och tänkte att blir det en "tråksoppa" så tippar jag i passerade tomater för tomatsoppa blir alltid gott
Stek i olja med samtliga kryddor tills paprikan är mjuk och vitlöken fått färg. Paprikapulver. Tomatsoppa är min absoluta favorit när det gäller soppa, älskar hur man kan variera en så enkel rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.