Ett måste påjulbordet om ni frågar mig. Men de går att variera på en massa sätt. Ni kanske tycker att man ska äta de klassiska köttbullarna påjulafton, det förstår jag (det tycker jag med), men om ni är trötta på dem bjuder jag här på några annorlunda köttbullsrecept ur bloggarkivet
Trot eller ej men det är faktiskt julafton nästa helg. Laxen ska ju nämligen frysas i 2 dygn innan man kan börja grava den eller i alla fall så var rekommendationerna så förut, tror dom har ändrat på det men för att vara på den säkra sidan så. Nedan kommer tips på 3 goda gravningar (heter det så
LIte tips på såser till grillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider. Lägg i en kastrull tillsammans med ingefära, socker, citronskal och hackad vitlök
Tillsätt hackad röd peppar, delade tomater, kräftskal, vin samt vatten så det precis täcker. Därför föll valet av förrätt denna gång på en soppa gjord på egenkoktfond samt krispig sparris och havskräftsstjärtar
Den extra maten från julhelgen gör att det bara spritter i benen, ha ha. När jag kommit ur mina vanliga rutiner (ja, det händer mig också ibland) så brukar jag ofta gå in på Facebook eller på Instagram och kolla på tjejer som jag ser upp till och blir inspirerad av
Vänd runt dem och lägg över på en plåt. Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Jag sitter och funderar på efterrätt till nyår. Jag får återkomma till vår efterrätt, nu ska jag tipsa om två supergoda efterrätter som är enkla att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.