(Det här behöver du för fyra pers. Vad vore en midsommar utan svenska jordgubbar till dessert. För kröna årets midsommarmeny har jag valt myntamarinerade jordgubbar med en italiensk mascarponemaräng och rostade nötter
Frukt är inte godis. Men den kan bli, om man bara introducerar den för rätt vänner. I år fyller jag påskägget med lite nyttigare, men inte mindre goda, sötsaker
. I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen
. Nu tyckte mamma visserligen inte att det var knäck i dom här, men det tyckte jag. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
. De här påminner mig om en vinterkväll för några år sedan hemma hos Emmeli i Stöde. Jag älskar ju sötsaker i alla former, men i bland blir man ju lite extra glad när kakfatet svämmar över av såna här små godingar och den gången hade jag aldrig smakat dem innan
Det blir en stor deg som räcker till fyra rejäla, härliga limpor. När jag bakade dessa mjuka och goda limpor, med rågsikt och linfrö, utgick jag ifrån ett mycket användbart brödrecept som finns i boken 'Vår kokbok'
Jag har tagit fram fyra inspirerande exempel på frukostar som uppfyller dessa krav. Till frukost äter jag alltså (just nu) ett ägg, en kopp te, en superdrink som jag nämner i detta inlägg och något från de fyra frukostar jag nämner i detta inlägg
. Här kommer julgodis nummer 5. Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
Följ 175 grader på Instagram. Ibland samverkar saker och ting på ett nästan kusligt vis. Först fyller jag halva frysen med sockerkaksrester efter ett antal misslyckade försök med att få fram ett recept på den här chokladkakan med cream cheese-fyllning
Lägg laxskivorna och rotfrukterna i fyra matlådor med lock. Lax. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.