Brukar ni titta på ”Halvåttahosmig”. Här hemma brukar det programmet vara ett alldeles för vanligt komplement till middagen, vilket betyder att vi äter middag för sent och sittandes i soffan väldigt många av veckans dagar
Vi ser sällan på tv men mamma tipsade mig om att hon skulle vara med på Halvåttahosmig, så då satt vi klistrade framför tv och nästan blev det att vi ville slicka på skärmen när maten serverades
Ganska snart så bestämde jag mig för att göra italiensk potatiskaka till varmrätten och funderade länge på vad jag skulle göra till den men sen körde jag på hela receptet
När riset nästan är klart tillsätta dina grönsaker och skaldjur/kött. Oavsett hur goda varmrätt och förrätt var, så var det efterrätten som knockade mig
Precis som allra första gången vi hade halvåtta-middag så började vi med en drink på balkongen. Lasagne med spenat och getost1 pkt fryst spenat 250 gram (gärna tinad) eller två påsar färsk spenat ca 500 gram2 klyftor vitlök0,5 gul lök1 dl soltorkade tomater i olja3 krm riven muskot2 krm svartpeppar1 pkt färska lasagneplattor eller torkade plattor (500 gram)tomatsås0,5 gul lök1 klyfta vitlök1 msk olivolja2 burkar hela skalade tomater (800 g)2 msk tomatpuré0,5 tsk salt2 krm svartpeppar0,5 tsk torkad rosmarin1 tsk sockerostsås1/2 dl vetemjöl1 liter mjölk150 gram getost chevre100 gram riven ost, mozzerella eller gratängostGör så härSkölj färsk spenat noga. 1/2 dl vetemjöl
Till osten serverades ett frökex av fyra sorters frön/kärnor. Receptet hittade jag hos Allt om mat, men bestämde mig för att skona vegetarianen från gelatin
Jag var nära att smita in i köket för att sno lite mer av glassen, men fick ta mig i kragen. Det gör man på bästa sätt med en sammanfattning av Johannas halv-åttamiddag som vi bjöds på för några veckor sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.