På Balkan äts de mustiga kåldolmarna i Sarma-grytan både till vardags och fest, med bröd eller potatismos som får rama in alla de välbalanserade smakerna
"jaja, det där matintresset kan ni ju lägga på hyllan nu när ni får barn, ni kommer inte hinna laga avancerad mat och det blir till slut köttbullar var och varannan dag eftersom det är det barnen äter
Jag är inte vegetarian än, men jag trappar ner och om allt går som det ska, är jag det till hösten. Förutom att färgerna är perfekta ihop så är även smakerna det
Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
När man tipsar om hur man får till en hög och fin tårtbotten. Det första baktipset jag skulle ge en nybörjare i köket är att kolla att alla ingredienser är finns tillgängliga innan man sätter i gång att baka
Sorbet på pumpa är som inget annat. Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan
”…Kostrådgivning för mig handlar alltså inte om »dieter« – istället handlar det om långsiktigt välmående, om att komma i känslomässig balans, att förebygga sjukdomar, att lindra sjukdomstillstånd, att återta kontrollen över sitt signalsystem, att styra sina impulser och vara tillfreds i sin kropp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.