Den beror på gåsens ålder. Sätt ugnen på 175-200 grader. Tag ur, skölj och torka gåsen väl. Gnid gåsen in- och utvändigt med citron, salt och vitpeppar
Jag fortsätter på gårdagens skryttema, för idag är vi med i Svenska Dagbladet. Flera recept med bland annat det här stekta gåsbröstet, confitbakade låret, stuvade svartkålen & portvinskokta fikonen
Hacka lök och vitlök och strimla paprika och stek i lite av gåsens eget fett. Gås är en stor fågel, men när man har tagit bort fett och ben så återstår mindre kött än vad man kan tro
Skölj kålen. Skär den i strimlor. Skala och skär löken i mindre bitar. Fräs fettet i en gryta. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
För en tid sedan ville jag göra helstekt anka och det skulle bli första gången för mig. Det var strax innan Mårten Gås och det såldes anka och gås för fullt i matbutikerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.