J tipsades om att ett sauvignon blanc-vin kunde bli en bra kompis till nässelrisotton. Köttet tärnades, träddes på spett och marinerades innan det var dags för grillning på glöden efter en rejäl brasa i kaminen
Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch. Annars så lämnar smakerna en bra fräschör i munnen inför nästa rätt och så blir man inte för mätt - och det är ju bra egenskaper för en förrätt
1-1 1/2 kg rostbiff. 1-1 1/2 kg rostbiff. Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt. Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min
Tillsätt de avrunna tomaterna och vinet, mosa tomaterna och låt koka ihop under 7-8 minuter. Under tiden pastan kokar, trä upp räkorna på spett och grilla 2 minuter på varje sida, salta och peppra. 16 ASC-märkta vannameiräkor, tinade eller färska
Det är faktiskt jätteenkelt att tillaga, men tänk bara på att köttet sedan ska marineras 1-2 dygn. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. Marinera i 1-2 dygn, jag marinerade bara 1 och tycker att det blev väldigt bra smak. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska
) Marinad med olivolja, vitlök, soja och senap * 1 dl olivolja 2 pressade vitlöksklyftor 1 msk kinesisk soja 1 msk dijonsenap 1 msk Flytande honung 0,5 tsk nymalen svart- eller vitpeppar Gör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.