14 kycklingfiléer
2 msk smör ½ dl vetemjöl 3 dl hönsbuljong (av tärning) 2 dl vispgrädde 1 dl finhackad dill 2 msk citronsaft 1 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar Servering Kokt potatis och lättkokta grönsakerSkär filéerna i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, rör ner mjölet. Spä med buljongen och grädden. Låt koka upp och sjud under omrörning i 3-4 minuter. Lägg kycklingköttet i såsen och sjud i 5 minuter. Tillsätt dillen. Smaka av med citronsaften, salt och vitpeppar. Servera med kokt potatis och lättkokta grönsaker.
Ikväll när jag var choklad- och sötsugen och bestämde mig för att blanda ihop ett gäng nyttiga proteinbollar visade det sig att smaken på dem blev snarlik de goda gammaldags havrebollarna
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.