199 riksdaler
direkt från Ullared. Packade upp den ur kartongen, läste beskrivningen. In med skålen/kylelementet i frysen. Kokade upp en gräddsmet, fick massa bra tips (1-4 nedan) från självaste glassdrottningen själv – Helena Ljunggren! Tusen tack! Detta recept kommer bli mitt stående ”grundrecept” på vaniljglass för de va väldigt va god den blev!!! Äggulorna ska va många i en riktigt gammaldags vaniljglass, så sa hon…
8
timmar
3 dl
grädde
2 dl
standardmjölk
1 hel
vaniljstång
5
äggulor (frys in vitorna till marängtårtan i sommar)
1 dl
strösocker
45 min
Diska ur glassmaskinens frysskål och in med den i frysen igen till nästa gång de vankas glass
Denna gången blev det en vaniljglass efter ett recept jag hittade hos Kryddburken. Från början verkar det dock vara ett receptifrån Helena Ljunggrens blogg som för övrigt har en massa goda glassrecept på sinsida
Gammaldagschokladpudding (med choklad. För ett tag sedan visade mamma mig ett nytt recept på chokladpudding hon hittat, med choklad (alltså inte bara kakao) i
vaniljglass. Jag har fått en del receptförfrågningar på glass och jag gör de flesta glassmakerna från boken Glass åt alla som har recenserats här tidigare
Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året. Jag hade planer på att köra Snålseptember även i år, men med en tvåmånadersbebis hemma blir vardagen sällan lätt att planera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.