Arbeta degen väl. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ta upp degen och dela den i delar. Lägg dem i lättsmorda eller bakplåtspappersklädda avlånga 2 liters formar. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min
Salta, peppra och strö över ingefäran. Rör ut mjölet i lite vatten. Skär steken i skivor och servera med sås, potatis, äpplen och äppelmos, gelé och inlagd gurka
Häll i nutellablandningen i mjölblandningen och blanda ihop till en deg. Jag piffade till dessa med lite strössel i forma av hjärtan, så blev det även Alla Hjärtans Dag-kakor
Perfekt att förbereda för dej som känner för att bjuda hem någon på middag, ett gott mos eller pressade potatisar passar fint till och suger upp den goda såsen extra bra
e april (allting är väl genomtänkt, dagen efter skall jag dricka öl och käka råbiff). Ringla över olja, honung och balsamvinäger och strö på örter, salt och peppar
- ♥ - ♥ - ♥ -Färgen på soppan ser lite blaskig ut men vad gör det när den var så GOD. ♥ - ♥ - ♥Till soppan åt vi ett grovt mörkt bröd inhandlat på Hemköp i Björklinge
Det kommer bli lite mer sporadiskt bloggande ett tag nu, tills jag har kommit in i de nya rutinerna. Kom inte på någon bättre rubrik och så föll det sig så bra att det visst är "kärlekensdag" denna onsdag
Dels bakar vi ett mörkt filmjölksbröd som vi fryser inh och plockar fram varjedag och sen så bakar vi bröd varjedag till frukost och mellanmål och ibland även till lunch
Det här är ett sånt recept, slatten mandelmjöl tog slut, några nästan tomma påsar med olika torkade bär och frukt kunde tömmas och burken med honung kunde skrapas ur och slängas, och det gör ju inte saken sämre att det blev energirika jordnötsbars som jag med gott samvete kan äta när blodsockret på eftermiddagen börjar dala
Vi märkte häromdagen att hennes gympaskor börjar bli för små. Jag har mustat sporadiskt med den eftersom äpplena måste rivas innan och min lilla matberedare kan riva väldigt lite åt gången och gick varm efter några rivningar
D. e. h. ä. r. g. o. d. a. k. ö. t. f. s. b. i. n. y. c. j. l. u. J. v. -. p. ,. å. m. x. E. B. M. A. V. H. 5. 4. 0. 1. ½. 2. I. G. ". /. z. R. K. T. L. S. (. ). 6. 8. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.