Det har blivit ärtsoppaoch pannkaka, blomkålssoppa, jordärtskockssoppa ochtomat-och-linssoppa. Då och då får jag i uppdrag att laga sopplunch på företaget Stratiteq och det är riktigt kul att skapa soppor med tillbehör
Mät upp vatten i en kastrull och lägg i avrunna ärter, lök, fläsk, purjolök och färsk timjan. Vispa upp ärtsoppan med en ballongvisp för att få bort skalbitar
Så från och med nu får ni gärna följa mig på aveny. Och dygnet har ju tyvärr ett bestämt antal timmar. Och här fortsätter jag att skriva om bakning och pyssel
Slå upp ärtsoppanoch servera med det skivade fläsket och en god senap till. Ärtsoppa med fläsk ochpannkakorÄrtsoppa med fläsk har anor från medeltiden och sedan dess hänger den också ihop med torsdagar
11 dl gräsig olivoljaLägg alla ingredienser till soppan i blendern och kör sopp-programmet. Har du ingen så mixa allt kallt och värm det till ca 70 grader i en kastrull på spisen. Servera ca 2 dl av soppan per tallrik, toppa med ca 1 msk olivolja och 1 msk smulad pecorino
Men det är skillnad på ärtsoppaochärtsoppa. Bara ordet får det att gå kalla kårar längs ryggraden och minnesbilderna från Matan (ja, är man från Skåne säger man Matan, inte Matsal, och definitivt inte Bamba) dyker upp på näthinnan
Bryn köttet i olivoljan, tillsätt löken och morötterna och bryn allt tillsammans. Häll i de kokande ärtorna och låt allt koka tillsammans i en timme till, eller till ärtorna är mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.