GI-äppelkaka
Ellinors World
Ellinors World
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2,5 dl siktat dinkelmjöl
  • 0,5 dl rårörsocker
  • 0,5 vaniljstång 2st ägg
  •  
  • Fyllning
  • 5 st äpplen
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 0,5 dl mandel
  • 1 dl rågflingor
  • 50 g smör
  • 1 msk rårörsocker
  • 1 msk kanel
  • smör och sesamfrön till formen
  •  
  • Gör så här
  • Värm ugnen till 175°C.
  • Smörj och bröa formen med smör och sesamfrön.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Rör ihop smör, mjöl, socker och vaniljfrön. Knäck äggen och rör i, ett i taget.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter Skala, dela och skiva äpplena.
  • Rör samman övriga ingredienserna till fyllningen.
  • Ta ut kakan ur ugnen, lägg på äpplena och strö över kanel samt frö- och nötblandningen.
  • Grädda kakan i ytterligare 15 minuter Servera med en klick vaniljglass eller vaniljsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.