Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kaneloch nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. I steriliserade burkar med locket hårt åtdraget står den sig säkert flera månader, men jag tror nästan att den går åt fortare
Här bjuder jag på en härlig efterrätt att njuta till kaffet, det bästa med detta recept är att det passar även att njuta av som frukost och eller en lättare lunch
Idag ville jag göra något gott tillbehör till kycklingen på de kålrötter jag hade hemma, och tänkte att de nog borde göra sig väl med lite hetta och sötma
Boostade kroppen i morse med en uppfriskande smoothie och den här blir verkligen god. Fredag, det känns inte riktigt som fredag då jag varit hemma delar av veckan och bara jobbat 2 ynka dagar men visst ska det bli skönt ändå
En del av oss är frukostmänniskor och behöver direkt fylla på med energi när de vaknar. Att då välja att fylla på med bra näringsämnen ger extra bra effekt, så passa på
Eftersom det är helg så har jag passat på att fylla på mitt lager med ytterligare ett behändigt mellanmål, som är enkelt att ha i väskan och som inte kräver någon kyl
Gnid in dem med salt och peppar. Pensla spjällen med blandningen. Blanda kanel, ingefära och sås. Stek ytterligare ca 10 min med grilleffekt. 1 krm mald kanel
Ett exempel på detta är den här grytan med fläskfilé, purjolök och russin. Servera med rösti. Vispa ihop grädde, köttbuljong, ingefära, kanel, soja och russin i en gryta
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka med kardemumma, kaneloch en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Krydda med lite salt och peppar. Chiliflingor är gott så det fick åka med ner i soppan. Idag kände jag mig lite extra pysslig och bestämde mig för att slänga ihop något smaskigt till lunch
Biscotti med ingefära ochkanel. När jag stod där och knöt band runt påsen med biscottin, stod Vincent och iakttog mig på håll och efter mycket funderade sa han
Honungsglaserade revben är ett måste på vårt julbord och när jag experimenterade härom veckan med en annan glaze på revbenen suckades det tungt här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.