I helgen har jag bakat bagels som vi har ätit till frukost och de blev riktigt goda, sådär lite sega på ytan och med lite tuggmotstånd och toppade med smaskiga frön
Frön att toppa med. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Pensla baguetterna med vatten, strö på fröna och gör några snitt med en vass kniv diagonalt över varje baguette och ställ sedan in plåten i ugnen
Lägg i en bunke tillsammans medfrön, mjöl, salt och ev krydda. Jag följde receptet ganska väl, men tog mer bovetekross, bytte majsmjöl mot kikärtsmjöl (eftersom jag är återhållsam med majsmjöl som sägs vara inflammationsskapande), och olivolja mot rapsolja
Under vårt tak är en blogg som jag med jämna och ojämna mellanrum brukar titta in på. Det betyder kött från gräsbetande djur, vildfångad fisk, ägg, rotfrukter och grönsaker, frukt och bär, rena kallpressade oljor, kokosmjölk, samt nötter och frön av alla de slag
Brödet är fullproppat med nyttigheter av alla de slag, och passar jättebra att börja dagen med. Tillsätt i turordning olja, sirap, nyponmjöl, linfrön, Fibrex, samt frön av pumpa, solros och hampa, och kör igång köksmaskinen
Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Smörj en brödform och häll ned lite skalade sesamfrön, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt
Vi hoppas att ni fått sova ut lite denna morgon, säkert är det extra behövligt med tanke på att man plötsligt måste stiga upp tidigt igen efter lata semestermorgnar
Idag gjorde jag tre olika sorters juicer, och alla blev goda och fyllda med massor av nyttigheter. Fördelen med att göra egen juice är att den blir mycket nyttigare än den du köper
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Det finns massvis medolika varianter på chokladbollar ute på marknaden, där den ena är nyttigare än den andra, och där den ena dessutom är godare än den andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.