11 röd
paprikaSmula jästen i en skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig.
1 Tillsätt
margarin, sesamfrön, vetegroddar, salt, sirap och ägg.
1 Arbeta
in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Under tiden förbereds fyllningen.
1 Skölj
och ta bort kärnorna i paprikan. Skär långa bitar av paprikan. Halvera skinkskivorna.
1 Ta
upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del till en rund kaka som sporras till åtta trekanter.
1 Lägg
en ostskiva, en halv skinkskiva och en bit paprika på den breda delen av varje trekant.
1 Rulla
samman från breda änden mot spetsen. Vik varje giffel till en halvmåne.
1 Lägg
på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20 minuter.
1 Pensla
med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i 250 °C i cirka 10 minuter.
1 Låt
svalna på galler under duk. Gifflarna går utmärkt att frysa.
Mina gifflar blev långt ifrån lika fina som på receptbilden i boken. Fler recept vill jag faktiskt prova därifrån och jag skulle ha börjat med något enklare och mindre meckigt
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Focaccia, grundrecept. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Enkelt tillagad rödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas. Hacka schalottenlöken fint och fräs i smält matfett i en stekpanna på medelvärme
Medjulskinka/helgskinka behövs nästan inget salt alls. Börja med pajdegen. Skär skinkan i mindre bitar. Om du använder otillagad skinka (sidfläsk eller bacon) så kan du steka den i en het stekpanna först så den blir knaprig
Jag har använt brödet till både wraps, grekiskt, mexikanskt, som pizzabotten, som vanliga tunnbröd med hederliga svenska pålägg och som doppbröd i soppor och grytor
Hade ingen aning om vad jag skulle göra med den och till slut slog det mig att paj är både enkelt och ruskigt gott och det visade sig bli en fullträff med allt som vi redan hade i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.