Låt spenaten tina i ettdurkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Jäs under duk i 1 timme. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Jäs bullarna under duk i 30 minuter
I avsnittet Hur får du en metod i sju steg för att lyckas med övergången till den rena och läkande maten, en metod som du kan behålla i din vardag för resten av livet
"Enkelt, elegant och smaker jaggillar, mami" hade min dotter sagt. Det blev några cupcakes också när jagändå var i farten och hade gjort marängsmörkrämen
Egentligen gillarjag inte ordet diet för ska man se till vad ordet egentligen betyder (av hälsoskäl reglerat kosthåll) så blir det väldigt individuellt och nästan all mat blir egentligen en diet
Till serveringen lade jag upp allt på ett fat och ställde fram. Sedan inte att glömma satte jag in ett fat med små fina röbetor också som jag kunde blanda ihop när allt var klart
Dagens middag blev jättegod, härligt kryddig med mycket smaker det gillar vi. köpte något gott på ett kondis, inträde till Liseberg, eller köpte något fint för pengarna
Då blir marängen sådär riktigt frasig. Även dina nära och kära som inte tål eller äter gluten kan förlusta sig på denna godsak, dock är där socker i, men bara i marängen, så är man som jag och inte äter socker heller kan man i alla fall ta utav citronkräm, grädde och bär
Jaggillar ordentligt knaperstekt bacon. Hetta upp en stekpanna (gärna gjutjärn) och klicka i smeten så att pannkakorna får ungefär samma storlek som plättar (hardu plättlagg så använd den)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.