Idag överraskade jag Oskar med nybakade källarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat. Dela degen i 8 bitar och gör runda bullar av dem och platta till dem lite innan du lägger dem på en plåt med bakplåtspapper
Äntligen, den hel dag med sol, blå himmel, bara små vindpustar och inte en regndroppe inom räckhåll. Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper på och ställ in dom i kylen över natten
Låt det jäsa i en timma, ta sedan upp degen och dela i fyra delar, kavla ut runda kakor ca 20 cm i diametern, lägg på bakplåtspapper och nagga med en gaffel
Jag har inga problem med matlagarbiten och bakningen, men det är det teoretiska som krångligare. Vi har lite begränsat med tid till vårt förfogande på lektionen, så dagens snabblagade frallor passade perfekt
Till kräftorna köpta jag en aioli med smak av sambal oelek och chili, gottigt. Därefter ska degen hällas ut på en bakhandduk med ganska rikligt med mjöl på
Eftersom Ankis syrra har återupptäckt bakglädjen med ny köksmaskin och gärna vill äta lite nyttigare så var hon inte sen att be oss om receptet på morotsbullarna
Finns det något godare än nybakat bröd med smör som smälter och en god lagrad ost som pålägg. Jag tycker att det är godast att äta de här frallorna med ett gott smör och en lagrad ost (brännvinsost passar bra)
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Ät genast varma med smör och ost. 3 Forma 20 st runda frallor och platta till lite lätt med handen, så får de en bättre form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.