Glassen görs med hjälp av grädde och kondenserad mjölk och valfri smaksättning. I helgen gjorde jag glass här hemma – ingen maskin, inget hektiskt rörande och inget krångel
Lät konserverad frukt rinna av. Lägg några skedar lätt tinad vaniljglass på varje portion och ställ gärna fram en skål med flagad rostad mandel, grovhackade hasselnötter eller kokos på bordet
Nu är det bara att lägga upp i skålar och njuta avglass som både är god och bra för kroppen. Det här är min allra bästa glass eftersom den både är nyttig, ekologisk, lätt att göra och kan kombineras i all oändlighet
Denna gång börjar jag med två av Triumf Glass nyheter. Den stora och spröda våfflan med chokladtäckt insida fylls med en toffeegräddglass som är god men jag önskar att den vore något krämigare
Skålla och skala mandelnoch klappa den torr i en ren handduk. ½ msk mandelolja. Och gillar du inte smaken av rosmarin kan du ta timjan i stället, det passar också jättebra
Blanda lite av mjölet med mandeloch tranbär, och resten av mjölet med bakpulver och xantangummi. Jag tänker spara ena halvan av kakan som den är och göra skorpor av den andra halvan
Jag bläddrade lite i några av mina vegetariska kokböcker och kom fram till att Mandelbollar med röda linser fick det bli, fast med hasselnötter och gröna linser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.