Vem älskar inte daim medglass och maräng. Receptet till den här kakan fick jag i gymnasiet på hemkunskapen, sedan dess har jag använt det många, många gånger & det är en riktig favorit
I receptet nedan utgår jag från att du har en kladdkaka färdigbakad och redo, annars börjar du med att göra den och låta den svalna innan du ger dig på glassmeten
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Cookie dough tror jag blir bättre med mandelmjöl faktiskt så ska testa det nästa gång. Blev lite sugen på att göra nåt roligt igår, så testade göra glass utan glassmaskinen ^^ Blev jättebra, säkert ännu bättre i glassmaskinen dock
Äntligen har jag lyckats med ett super recept på en minst lika god glass. För att sedan få två delar i samma storlek så tryckte jag ut hälften i en form, med bakplåtspapper under så att jag kunde lyfta upp det sedan, sedan så la jag nytt bakplåtspapper och tryckte ut andra halvan
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.