Tryck glassen mot formen kanter med en sked så att det bildas ett hål i mitten. ½ liter hallonsorbet. Vid servering, stjälp upp glassbomben på ett fat och ta bort plastfolien
Blanda ihop med sockerlagen. -) Jag gjorde en hallonsorbet och en chokladglass och så här gjorde jag. Vipsa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret och vispa lite till, blanda med bärmoset
Avsluta bomben med den sparade vaniljglassen, plasta och ställ i frysen. Glassbomb. Vänd upp på ett fat, dekorera med strössel och eventuellt lite tomtebloss
Den blir snabbt klar i glassmaskinen och serveras med lättgjord lakritsmaräng för fin smakbrytning. Den här hallonsorbeten är fräsch, sommarsmakande och alldeles len eftersom jag silat bort alla frön
Ta bort plasten och stjälp upp glassbomben på ett fat. Jag fuskade med köpta maränger. Tryck ut glassen i ett tjockt lager runt skålens innerkanter och botten med en sked
Ta skålen med vaniljpulver i grädden och lägg över i en hög skål. Blanda resten av den smälta chokladen med olja och häll i skålen över marängerna och fyll på med chokladgräddsmeten
Mosa hallonen och blanda med vatten och socker. Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) Vispa äggvitorna till ett hårt skum Tillsätt sockret under kraftig vispning Blanda skummet med den halvfasta massan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.